9,2
751 beoordelingen
1141_TO_Webbeelden_Toyota_Betaalplan_1920x1080_13

Aanvraagproces Toyota Betaalplan

Toyota maakt het je makkelijk

Het aanvragen van een financiering via het Toyota Betaalplan verloopt via een aantal stappen. Op deze pagina lees je welke dat zijn en waar je rekening mee moet houden. Aanvragen worden doorgaans binnen één werkdag behandeld, zodat je snel op weg kunt in je nieuwe Toyota.

Voordelen Toyota Betaalplan:

 • Geen grote eenmalige investering
 • Uw Toyota dealer als vast aanspreekpunt
1141_TO_Webbeelden 2_Toyota_Betaalplan_1920x1080_4
Bereken jouw maandbedrag Meer informatie
1141_TO_Webbeelden 2_Toyota_Betaalplan_1920x1080_3
Waar letten we op?

Bij het afsluiten van een lening voor je auto controleert Toyota Financial Services bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of je betalingsachterstanden hebt. We beoordelen op basis van je persoonlijke en financiële gegevens of de lening bij je financiële situatie past. We kijken naar je gezinssituatie, inkomen en je vaste maandelijkse lasten (bijv. huur of hypotheek). Jouw aanvraag wordt afgewezen als we verwachten dat je niet aan de maandelijkse termijnen van de lening kunt voldoen. Bijvoorbeeld als uit de BKR-controle blijkt dat je een betalingsachterstand hebt.

De weg naar je auto via Toyota Betaalplan:
 1. Lening en condities bepalen
  Samen met de dealer bepaal je de hoogte, looptijd en eventuele slottermijn van de lening. Je kunt een eventuele inruilwaarde van je huidige auto en/of eigen middelen gebruiken om een gedeelte van je nieuwe auto te betalen. Het bedrag dat overblijft, wordt dan het te financieren bedrag met het Toyota Betaalplan.
 2. Akkoord offerte termijnbedrag
  De dealer stelt een offerte op met daarin het maandelijkse termijnbedrag. Na je akkoord dient de dealer de aanvraag in bij Toyota Financial Services. Je ontvangt een e-mail om jouw persoonlijke ‘Mijn Contract’-omgeving. Dit is een beveiligde digitale omgeving waar je altijd je gegevens en financieringsafspraken kunt inzien.
 3. Verzamelen (financiële) gegevens
  Je vult jouw persoonlijke en financiële gegevens aan in de digitale omgeving. Het gaat hier om je inkomen, je gezinssituatie en je uitgavenpatroon. Deze gegevens moet je aantonen met een aantal documenten: kopie van je legitimatiebewijs, kopie van je bankpas, bankafschriften, loonstrook of bewijs van je inkomen en eventueel aanvullende documenten, afhankelijk van je situatie. Zoals bij het betalen of ontvangen van alimentatie.
 4. Beoordeling aanvraag BKR
  Toyota Financial Services beoordeelt je aanvraag en toetst deze bij het BKR (verplicht).
 5. Voorlopige positieve beoordeling
  Krijg je een voorlopige positieve beoordeling? Dan vragen wij je de verschillende documenten te uploaden in de persoonlijke ‘Mijn Contract’-omgeving, zodat wij je ingevulde gegevens kunnen toetsen.
 6. Goedkeuring en ondertekening
  Is alles akkoord bevonden? Gefeliciteerd! Jouw Toyota dealer neemt contact op om het financieringscontract te ondertekenen en je auto op te halen.
1141_TO_Webbeelden 2_Toyota_Betaalplan_1920x1080_6
Samen met je partner de auto financieren

Het is mogelijk om jouw nieuwe Toyota samen met je partner te financieren. Door beide inkomens mee te nemen in de aanvraag, heb je in veel gevallen meer financieringsruimte. Je partner wordt dan medecontractant en moet dezelfde gegevens en documenten aanleveren als jou. Dit betekent dat jouw partner ook getoetst en geregistreerd wordt bij het BKR.

Meer informatie
Uw dealer als vast aanspreekpunt

Bij de financiering van je nieuwe of gebruikte auto kun je bij alle landelijke Toyota merkdealers terecht voor het Toyota Betaalplan. Je dealer helpt je graag bij de financieringsaanvraag en kan je informeren over aanvullende diensten. Zo kies je via Toyota Onderhoud op Maat uit verschillende onderhoudspakketten, waardoor jouw auto altijd het officiële fabrieksonderhoud heeft. Ook kan de dealer voor je een autoverzekering afsluiten. Kortom, de Toyota dealer ontzorgt je van A(anvraag) tot Z(orgeloos) op weg in je nieuwe Toyota.

Meer over Onderhoud op Maat