9,2
732 beoordelingen
1141_TO_Webbeelden_Toyota_Betaalplan_1920x1080_13

Aanvraagproces Toyota Betaalplan

Toyota maakt het u makkelijk

Het aanvragen van een financiering via het Toyota Betaalplan verloopt via een aantal stappen. Op deze pagina leest u welke dat zijn en waar u rekening mee moet houden. Aanvragen worden doorgaans binnen één werkdag behandeld, zodat u snel op weg kunt in uw nieuwe Toyota.

Voordelen Toyota Betaalplan:

 • Geen grote eenmalige investering
 • Uw Toyota dealer als vast aanspreekpunt
1141_TO_Webbeelden 2_Toyota_Betaalplan_1920x1080_4
Bereken uw maandbedrag Meer informatie
1141_TO_Webbeelden 2_Toyota_Betaalplan_1920x1080_3
Waar letten we op?

Bij het afsluiten van een lening voor uw auto controleert Toyota Financial Services bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of u betalingsachterstanden heeft. We beoordelen op basis van uw persoonlijke en financiële gegevens of de lening bij uw financiële situatie past. We kijken naar uw gezinssituatie, inkomen en uw vaste maandelijkse lasten (bijv. huur of hypotheek). Uw aanvraag wordt afgewezen als we verwachten dat u niet aan de maandelijkse termijnen van de lening kunt voldoen. Bijvoorbeeld als uit de BKR-controle blijkt dat u een betalingsachterstand heeft.

De weg naar uw auto via Toyota Betaalplan:
 1. Lening en condities bepalen
  Samen met de dealer bepaalt u de hoogte, looptijd en eventuele slottermijn van de lening. U kunt een eventuele inruilwaarde van uw huidige auto en/of eigen middelen gebruiken om een gedeelte van uw nieuwe auto te betalen. Het bedrag dat overblijft, wordt dan het te financieren bedrag met het Toyota Betaalplan.
 2. Akkoord offerte termijnbedrag
  De dealer stelt een offerte op met daarin het maandelijkse termijnbedrag. Na uw akkoord dient de dealer de aanvraag in bij Toyota Financial Services. U ontvangt een e-mail om uw persoonlijke ‘Mijn Contract’-omgeving. Dit is een beveiligde digitale omgeving waar u altijd uw gegevens en financieringsafspraken kunt inzien.
 3. Verzamelen (financiële) gegevens
  U vult uw persoonlijke en financiële gegevens aan in de digitale omgeving. Het gaat hier om uw inkomen, uw gezinssituatie en uw uitgavenpatroon. Deze gegevens moet u aantonen met een aantal documenten: kopie van uw legitimatiebewijs, kopie van uw bankpas, bankafschriften, loonstrook of bewijs van uw inkomen en eventueel aanvullende documenten, afhankelijk van uw situatie. Zoals bij het betalen of ontvangen van alimentatie.
 4. Beoordeling aanvraag BKR
  Toyota Financial Services beoordeelt uw aanvraag en toetst deze bij het BKR (verplicht).
 5. Voorlopige positieve beoordeling
  Krijgt u een voorlopige positieve beoordeling? Dan vragen wij u de verschillende documenten te uploaden in de persoonlijke ‘Mijn Contract’-omgeving, zodat wij uw ingevulde gegevens kunnen toetsen.
 6. Goedkeuring en ondertekening
  Is alles akkoord bevonden? Gefeliciteerd! Uw Toyota dealer neemt contact op om het financieringscontract te ondertekenen en uw auto op te halen.
1141_TO_Webbeelden 2_Toyota_Betaalplan_1920x1080_6
Samen met uw partner de auto financieren

Het is mogelijk om uw nieuwe Toyota samen met uw partner te financieren. Door beide inkomens mee te nemen in de aanvraag, heeft u in veel gevallen meer financieringsruimte. Uw partner wordt dan medecontractant en moet dezelfde gegevens en documenten aanleveren als u. Dit betekent dat uw partner ook getoetst en geregistreerd wordt bij het BKR.

Meer informatie
Uw dealer als vast aanspreekpunt

Bij de financiering van uw nieuwe of gebruikte auto kunt u bij alle landelijke Toyota merkdealers terecht voor het Toyota Betaalplan. Uw dealer helpt u graag bij de financieringsaanvraag en kan u informeren over aanvullende diensten. Zo kiest u via Toyota Onderhoud op Maat uit verschillende onderhoudspakketten, waardoor uw auto altijd het officiële fabrieksonderhoud heeft. Ook kan de dealer voor u een autoverzekering afsluiten. Kortom, de Toyota dealer ontzorgt u van A(anvraag) tot Z(orgeloos) op weg in uw nieuwe Toyota.

Meer over Onderhoud op Maat