9,2
751 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Prius-exterieur-geel-linker-voorzijde.jpg

Eerste indrukken nieuwe Toyota Prius

Pers lovend over design en rijeigenschappen

De nieuwe Toyota Prius zet een grote stap vooruit ten opzichte van het voorgaande model. Daarover is de Nederlandse pers het eens. Diverse media mochten alvast met de nieuwe Prius op stap en de eerste kritieken zijn veelbelovend.

Toyota-Prius-exterieur-geel-rechter-voorzijde.jpg
Meer dan een sprong vooruit

Het AD vindt de Toyota Prius er zowel qua uiterlijk als qua rijeigenschappen flink op vooruitgegaan: “De auto kreeg een mooie wigvorm met dikke flanken en het interieur is flink gemoderniseerd. Een verademing ten opzichte van zijn voorganger. Het valt niet te ontkennen dat hij nu zijn geitenwollensokkenimago definitief kwijt is. Ook het rijden is meer dan een sprong vooruitgegaan. Het nieuwe model is verfijnd en lichtvoetig. Vooral in de bochten blijkt de wegligging aanzienlijk verbeterd. Ook qua vermogen valt er niets te klagen.”

Bijladen met zonnepanelen

AutoWeek heeft eveneens oog voor de vele veranderingen: “De nieuwe Prius oogt nu stukken dynamischer. Ook wat het vermogen betreft, betreedt de Prius een nieuwe wereld. Daarvoor heeft Toyota ook afscheid genomen van de full hybrid-opzet. In Europa wordt het model voortaan uitsluitend geleverd als plug-in hybride. De Toyota rijdt ook een stuk handzamer en lichtvoetiger dan voorheen.” Een bijzondere optie wordt ook niet over het hoofd gezien: “Tegen meerprijs levert Toyota voor de Prius een dak met zonnepanelen die de elektrische actieradius nog eens vergroten met 8,7 kilometer.”

Toyota-Prius-interieur-zwart-dashboard-stuur-bekleding.jpg
Toyota-Prius-rijdend-exterieur-geel-linker-voorzijde.jpg
Toyota-Prius-exterieur-geel-rechterzijde.jpg
Prius zorgt voor glimlach

Autovisie is onder de indruk van de vormgeving, zo blijkt al uit hun intro: “De Toyota Prius heeft veel prijzen gewonnen, maar nog nooit de schoonheidsprijs. Met de vijfde generatie van de bekende hybride kan daar best verandering in komen, want wauw… wat een fraaie auto om te zien!” Ook over de verbeterde rijeigenschappen is Autovisie erg te spreken: “Toyota heeft grote stappen gezet op het gebied van rijgedrag. De Prius is comfortabel, maar heeft zowaar een ‘sportief’ randje. We hadden niet gedacht ooit nog eens glimlachend uit een Prius te stappen.”

Toyota-Prius-exterieur-geel-achterkant-rijdend.jpg
Meer over de Toyota Prius Inschrijven Toyota nieuwsbrief