9,2
751 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Proace-Electric-Bestelauto-van-het-Jaar-2022-hero_tcm-22-2402302.jpg

Toyota PROACE Electric is Bestelauto van het Jaar 2022!

Belangrijke prijs voor het eerst naar batterij-elektrische bedrijfswagen

De Toyota Proace Electric is door een onafhankelijke vakjury uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2022. De felbegeerde titel gaat hiermee voor het eerst naar een batterij-elektrische bedrijfswagen. De verkiezing is een initiatief van het vakblad Automobiel Management en wordt elk jaar georganiseerd.

Uitgebreide garantie en waardevastheid

De Toyota Proace Electric had een flinke voorsprong op de nummer twee, de Mercedes-Benz eSprinter. “Een hele prestatie”, aldus juryvoorzitter Michael van Wijngaarden, redacteur bij Automobiel Management. “Als doorslaggevende aspecten gelden onder meer de zeer uitgebreide garantiebepalingen tot wel een miljoen kilometer en tot 15 jaar voor het accupakket, wat sterk bijdraagt aan de waardevastheid van de Proace Electric. Positief is verder het uitgebreide gamma dat de keuze biedt uit drie lengtes. Toyota toont zich verder innovatief met het aanbieden van kant-en-klare, speciale uitvoeringen die direct bij de dealer ‘uit de prijslijst’ besteld kunnen worden.”

Toyota-PROACE-Electric-555-one-size_tcm-22-2026465.jpg
Toyota-nummer-1-in-elektrische-bedrijfswagens-04-1140_tcm-22-2380830.jpg
Zeer stabiele indruk

In het juryrapport staat verder dat de Toyota Proace Electric heel goed scoort op meerdere belangrijke onderdelen, zoals: functionaliteit, brandstofkosten, comfort, rijeigenschappen en uitstraling. Ook wordt de professionele dealerorganisatie van Toyota genoemd die op de jury een zeer stabiele indruk maakt. Edward Dijkhuizen (Manager Toyota Professional): “Ondernemers twijfelen soms over de aanschaf van een batterij-elektrische bedrijfswagen, maar dat is in dit geval absoluut niet nodig. De Proace Electric is uiterst praktisch en voldoet aan alle eisen van de moderne ondernemer. Belangrijk hierbij is de dealerorganisatie; klanten helpen de omslag te maken, daar draait het bij ons om.”

Toyota-Proace-Electric-Bestelauto-van-het-Jaar-2022-555-stabiele-indruk_tcm-22-2402424.jpg
Toyota-Proace-Electric-Bestelauto-van-het-Jaar-2022-hero_tcm-22-2402302.jpg
Supertrots

De bokaal is door de juryvoorzitter van de Bestelauto van het Jaar-verkiezing uitgereikt aan Jan-Christiaan Koenders, Managing Director van Toyota importeur Louwman & Parqui. “We zijn echt supertrots dat de Proace Electric de harten van de jury heeft weten te veroveren”, vertelt Jan-Christiaan. “Net zo belangrijk vind ik de erkenning voor onze dealers die voor de klant de belangrijkste schakel zijn en alle service verlenen rondom de Proace Electric. Het was een bewuste keuze om voor de eerste Battery Electric Vehicle van Toyota een bestelauto te selecteren, vooral in het kader van verduurzaming van stedelijke logistiek.”

Toyota-Proace-Electric-Bestelauto-van-het-Jaar-2022-555-trofee_tcm-22-2402426.jpg
Bestverkochte batterij-elektrische bedrijfswagen van Nederland

De Toyota Proace Electric biedt de keuze uit twee krachtige accupakketten: 50 of 75 kWh. Met een actieradius tot 330 kilometer (WLTP) en een laadvermogen tot 1.275 kilogram – het hoogste in zijn klasse – is het een serieus alternatief voor een lichte bedrijfswagen op diesel. Het accupakket van 75 kWh kan via de CCS2-aansluiting bij een snellaadpunt (DC) met 100 kW in ongeveer tien minuten met 100 kilometer rijbereik opgeladen worden. De Toyota Proace is inmiddels de bestverkochte batterij-elektrische bedrijfswagen van Nederland. De prijzen beginnen bij 29.995 euro (Toyota Proace Limited, exclusief btw).

Meer info Proace Electric Inschrijven Toyota nieuwsbrief